Oview

10 sfaturi Oview pentru conceptie

Daca doriti sa ramaneti insarcinata, Oview are 10 sfaturi pentru dumneavoastra:

1. Pentru a mari sansele de a ramane insarcinata, in primul rand trebuie sa stiti cand sunteti in perioada de ovulatie. In acest sens va va ajuta testul de ovulatie Oview. Testele de ovulatie Oview se pot achizitiona din reteaua de farmacii din intreaga tara.

2. Intrerupeti toate mijloacele de contraceptie (pilule contraceptive, prezervative, diafragme).

3. Programaţi-vă la medicul dumneavoastră ginecolog. Acesta vă poate oferi informaţii importante despre starea dumneavoastră de sănătate şi despre istoricul medical până în prezent (de exemplu, dacă aţi efectuat anumite vaccinuri).

4. Actul sexual trebuie să aibă loc cu o zi înainte, în timpul şi la ozi după ovulaţie. Astfel veţi mări şansele de a rămâne însărcinată

5. Pentru a mări şansele de concepţie este bine, după ejaculare, femeia să rămână întinsă pe pat încă 15-30 de minute, pe spate şi cu picioarele strânse spre abdomen.

6. Începeţi o alimentaţie sănătoasă. Pentru formarea unui făt sănătos, organismul dumneavoastră are nevoie de carbohidraţi, grăsimi şi proteine. Aceasta înseamnă că trebuie să aveţi o alimentaţie diversificată şi să includeţi în meniu orez, cartofi, spaghetti, alimente făinoase şi cereale; fructe şi legume; carne, peşte şi ouă; lapte şi produse lactate.

7. Începeţi administrarea de vitamine şi minerale pentru femei însărcinate. În mod obligatoriu trebuie să începeţi administrarea de acid folic – acesta diminuează riscul apariţiei de malformaţii la făt, de exemplu malformaţii ale creierului şi măduvei spinării, cu până la 70%.
Viitorii tătici trebuie, de asemenea, să înceapă administrarea de vitamine şi minerale – zinc (aproximativ 15 mg. pe zi), vitamina C, seleniu (administraţi, de exemplu, din adaosurile alimentare, ca de exemplu Selenogin), calciu şi vitamina D. Aceste vitamine şi minerale sunt conţinute atât de produsele cu multivitamine, cât şi de următoarele alimente: carne de pui şi de vită, suc de portocale, nuci de Brazilia, lapte şi somon.

8. Întrerupeţi toate obiceiurile dăunătoare, în cazul în care le aveţi. Întrerupeţi fumatul, băuturile alcoolice, substanţele narcotice, deoarece acestea pot afecta fătul. Consultaţi medicul în cazul în care administraţi medicamente forte. Este bine, de asemenea, să diminuaţi şi cafeaua. Acelaşi lucru este valabil şi pentru viitorii tătici – sperma de slabă calitate poate fi cauza unui făt nedezvoltat.

9. Înscrieţi-vă temporar la un sport care vă face plăcere. În unele cazuri sarcina se poate dovedi o încercare epuizantă şi este bine să fiţi pregătită fizic pentru aceasta. Trebuie să aveţi în vedere, de asemenea, faptul că, greutatea peste şi sub normă poate reprezenta o cauză pentru fertilitatea scăzută.

10. Pregătiţi-vă din punct de vedere psihic. Trebuie să aveţi în vedere că, stresul şi tensiunea emoţională pot duce la o fertilitate redusă. Nu trebuie să vă îngrijoraţi dacă nu rămâneţi însărcinată imediat. În unele cazuri, acest lucru poate dura ceva mai mult timp.